ΑΠΟΨΕΙΣ

PROEKLOGIKA.GR / Αριστοφάνης Σμπάρδος: Προσφορά στον άνθρωπο, προσφορά στην κοινωνία

Μοιραστείτε το:        
 

///   08 Μαϊου 2019 
 PROEKLOGIKA.GR

Ο Αριστοφάνης Σμπάρδος είναι υπ. δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ" 

  


ον γιατρό Αριστοφάνη Σμπάρδο τον ξέρουν καλά εκείνοι που τον επισκέπτονται στην 3η Τ.ΟΜ.Υ. (Τοπική Ομάδα Υγείας) Νέας Ιωνίας Βόλου, όπου εργάζεται από τον Ιανουάριο του 2018 κατέχοντας τη θέση του Υπεύθυνου Συντονισμού Λειτουργίας της Δομής. Kαι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.

Φιλοδοξία του είναι να τον γνωρίσουν όλοι οι δημότες του Βόλου, μέσα από το έργο που θα κληθεί να παράξει ως εκλεγμένος πια δημοτικός σύμβουλος.  

Αυτή τη στιγμή δίνει τον δικό του αγώνα, με τον συνδυασμό "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ" του Ιάσονα Αποστολάκη, για να μεταδώσουν στους πολίτες τις αρχές που πρεσβεύουν για μια νέα εποχή στην πόλη. 

Και ειδικά για τον Αριστοφάνη, δεν είναι εύκολος αυτός ο αγώνας, αφού οι εφημερίες που καλείται να κάνει στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν τον αφήνουν σε "χλωρό κλαρί". Αλλά όπως και ο ίδιος λέει "Ο Άνθρωπος, πρώτα"… 

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς εφημερεύει από το 2015. Με πολλές διακομιδές με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας στο ενεργητικό του, με κατ' οίκον επισκέψεις με το ασθενοφόρο στις περιοχές που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς (όλο το Ανατολικό Πήλιο, από τα Χάνια Πηλίου μέχρι και το Ξουρίχτι) πολλές φορές μέσα από αντίξοες συνθήκες και με μεταφορές ασθενών μαζί με τον οδηγό του ασθενοφόρου μέσα από δρομάκια και καλντερίμια όπου δεν μπορεί να πάει το ασθενοφόρο! 

Η κάθε εφημερία είναι 17ωρη, συνεχόμενη, χωρίς διακοπές... και όταν δουλεύει και πρωινό ωράριο, εργάζεται συνεχόμενα για 24 ώρες!

 

 

 

Οι Τ.ΟΜ.Υ. αποτελούν Δομές που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες τους στον πολίτη. Η φροντίδα που παρέχεται είναι ολιστική και ανθρωποκεντρική. Επίσης, είναι διεπιστημονική, καθώς η Δομή αποτελείται από Οικογενειακούς Ιατρούς (Γενικούς Ιατρούς ή/και Παθολόγους και Παιδίατρο), Νοσηλευτές, Επισκέπτες Υγείας, Κοινωνική Λειτουργό και Διοικητικό προσωπικό. Παρέχει πρωτίστως, εκτός των άλλων, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και συμβάλλει σημαντικά στην Πρόληψη, Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας, καθώς και στον Εμβολιασμό Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων. 

Η Δομή που συντονίζει, ο Αριστοφάνης, παρέχει μεγάλο κοινωνικό έργο, καθώς κάνουνε δράσεις στην τοπική κοινωνία του Βόλου και έχουνε θέσει σε εφαρμογή τις κατ' οίκον επισκέψεις σε συμπολίτες μας, οι οποίοι, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορούν να προσέλθουν οι ίδιοι στην Τ.ΟΜ.Υ. (π.χ. κατακεκλιμένοι, ΑμεΑ, ευπαθείς ομάδες, παραπληγικοί, τετραπληγικοί...). 

 

 

Και οι επιστημονικές ενασχολήσεις του δεν σταματούν εκεί...

Συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο σε Ιατρικά και Επιστημονικά δρώμενα με ομιλίες, εργασίες και ελεύθερες ανακοινώσεις σε Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια. Η τελευταία συμμετοχή του ήταν πρόσφατα στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής στην Κέρκυρα, όπου συμμετείχε με 3 ερευνητικές εργασίες. 

 

 


Η πόλη μας χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους σαν τον Αριστοφάνη. Δραστήριους, δοτικούς, με προσφορά στην κοινωνία. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναδειχθεί η αξία της. Δεν είναι μόνο οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και τα πάρκα, είναι αυτοί που ζουν και τα χρησιμοποιούν. Οι ίδιοι οι Άνθρωποι!


 

Μοιραστείτε το: